skip to Main Content

Call for Proposals 2018

In 2018 stelt Stichting TSC Fonds 60.000 euro beschikbaar voor onderzoek naar TSC, te verdelen over 2 projecten van maximaal 30.000 euro. Inmiddels zijn er 7 voorstellen binnen gekomen. Deze worden nu beoordeeld door een team van internationale TSC experts, waarna het bestuur een besluit zal nemen. Eerste helft mei verwachten we uitsluitsel te kunnen geven aan de inzenders. Voor verdere informatie en aanvraagformulieren zie hier.

Expertmeeting 2018

Op vrijdagmiddag 16 maart werd in Hotel New York te Rotterdam weer de TSC Expertmeeting gehouden. Een initiatief van STSN en Stichting TSC Fonds. Zo’n 40 TSC experts zorgden voor een boeiende en inspirerende middag. Met presentaties van o.a. An Jansen (Brussel) en Eva Schoeters (be-TSC), Kathrin Thedieck (Groningen), Peter Janssens (Brussel), Fried Zwartkruis (Utrecht) en Marc Nellist (Rotterdam).

DSC_0165

Kick-off samenwerking voor nationale TSC-database

1 nov 2017 – Het Erasmus MC, UMC Utrecht, Stichting Tubereuze Sclerosis Nederland (STSN), Stichting TSC Fonds (voorheen Stichting Michelle), Novartis en Lygature gaan samenwerken om een nationale Tubereuze Sclerose Complex (TSC) database op te zetten. lees meer

Stichting Michelle is nu Stichting TSC Fonds

Gekozen is voor deze naamswijziging om daarmee de zichtbaarheid en vindbaarheid van het fonds te verbeteren en daarmee voor iedereen helder te maken dat de aandoening TSC (Tubereuze Sclerose Complex) binnen het fonds centraal staat. De doelstellingen blijven ongewijzigd en de van ons bekende activiteiten als de jaarlijkse call for proposals (rond de jaarwisseling) en de jaarlijkse expertmeeting samen met de STSN (in het voorjaar) zullen gecontinueerd worden. Binnenkort zullen we ook voor de transitie van de website zorgen.

Ons jaarverslag

screenshot-2017-08-15-23-33-00

Medicatie
nieuws

Nieuwe aanvullende behandeloptie bij refractaire epilepsie geassocieerd met Tubereuze Sclerose Complex (TSC): Votubia® (everolimus) goedgekeurd door Europese commissie

In 2017 twee subsidies voor onderzoeken

Stichting Michelle zal in 2017 twee onderzoeken naar TSC steunen. Prof. Anna Jansen en Prof. Djalila Mekhali zullen elk een subsidie van € 30.000 ontvangen. Lees hier meer.

Duidelijke medische informatie over TSC

Er is een patiënten-informatietool ontwikkeld voor de ziekte TSC. Naast het feit dat u al veel informatie kunt vinden bij patiëntenorganisatie STSN, is dit een mooie aanvulling.

9446957_orig

Subsidies aan twee TSC expertisecentra

Stichting Michelle subsidieert twee unieke TSC expertisecentra in 2016: Rotterdam en Utrecht. Stichting Michelle steunt elk centrum met €30.000. Patiëntenorganisatie STSN steunt met € 15.000.

Stichting Michelle is erg verheugd met deze twee centra. Ze werken samen, op zowel wetenschappelijk als klinisch gebied, voor jongeren en volwassenen.

In 2016 twee subsidies voor onderzoeken

Stichting Michelle zal in 2016 twee onderzoeken naar TSC steunen. Dr. Mark Nellist en Prof. Ype Elgersma (beide uit Rotterdam) zullen elk een subsidie van € 30.000 ontvangen. Lees hier meer

In 2015 drie subsidies voor onderzoek

Stichting Michelle heeft in de laatste ronde het ongekende aantal van negen aanvragen ontvangen (van hoge kwaliteit). Het bestuur heeft besloten niet twee maar zelfs drie calls te honoreren. Lees meer.

Back To Top